10 ideeën voor een feest in de voetbalkantine

Je hebt ze in veel soorten en maten. Gedateerd, oud en bruin of hypermodern en nieuw. Klein of groot, met of zonder geïntegreerde snackhoek. Sommige met een biljart of dart, andere weer met lange rijen tafels en stoelen. Maar los van het uiterlijk hebben ze één ding gemeen: gezelligheid! Want we hebben het natuurlijk over de voetbalkantine! Het clubhuis, de huiskamer, de thuishaven, het ontmoetingspunt van het dorp of van de wijk. In deze blog geven we jou ideeën over een feest in de voetbalkantine.

Hoezo feest in de kantine?

Ook al heb je helemaal niets met voetbal, de voetbalkantine is de place to be in het weekend. De meeste gesprekken die in de kantine gevoerd worden hebben niets te maken met voetbal. Oké, na de wedstrijd wordt even bijgepraat over dat de beslissing van de scheidsrechter toch echt onterecht was, maar na dit gekeuvel is het tijd voor ontspanning. De kantinefeesten zijn toch wel de gezelligste feesten. Je leert er nieuwe mensen kennen, je maakt vrienden voor het leven, je drinkt er je eerste biertje of je krijgt je eerste zoen.

De beste hits
De kantine staat ook bekend om de sfeervolle muziek. Iedere amateurvoetballer heeft wel een ‘kantinemuziek’ lijstje in zijn Spotify staan. Vooral Nederlandstalig maar ook gezellige muziek waar je lekker op kan dansen. Als er dan later op de middag ook een heuse DJ komt met bijbehorende sfeerverlichting is het plaatje helemaal compleet.

Kan jouw kantine wel wat opleving gebruiken? Of heeft de feestcommissie nieuwe inspiratie nodig? Lees hieronder 10 ideeën voor een feest in de voetbalkantine.

10 ideeën voor een feest in de voetbalkantine op een rijtje


1. Thema’s door het jaar heen
Dit zijn thema’s die elk jaar terug komen en die vast staan in een bepaalde tijd van het jaar. Denk hierbij aan oktoberfest, sinterkerst  of een winterafsluiting, lentefeest, carnaval of seizoen afsluiting. Dit zijn laagdrempelige thema’s waarvan de aankleding makkelijk te verzinnen is en waarvoor de feestganger vrijwel geen moeite hoeft te doen om hierop voor te bereiden. Dit zijn feesten voor jong en oud. Bij deze feesten is het doel dat er zoveel mogelijk mensen komen voor een gezellige middag of avond. Bier, fris en een frituurpan, meer heb je niet nodig.

2. Themafeesten
Je kunt er ook voor kiezen om zelf een thema te bedenken voor een feest. Hiervoor moet de kantineganger wel iets meer moeite doen om zich bijvoorbeeld te verkleden. Ook gaat er wat meer tijd in de aankleding zitten en moet je denken aan aangepaste dranken en hapjes. Hieronder wat thema ideeën op een rijtje:
Beachparty/Hawaii
De beste derde helft
Rock’n Roll
Mexicaanse Fiesta
Hollandse avond
Skihut
Foute party
Jungle/safari
Ibiza
Fluor en neon
Pyjama party
Als je elk jaar een themafeest organiseert dan heb je nu al genoeg ideeën voor een feest in de voetbalkantine.

3. Voetbalquiz
Test de voetbalkennis onder het genot van een biertje. Dit is ook leuk voor alle mensen van de vereniging en zelfs erbuiten. Eigenlijk ook leuk als je niks over voetbal weet. De vragen kunnen ook gaan over spelers of activiteiten van de vereniging zelf. Of waarom geen vraag over het aantal parkeerplekken voor de deur? Ook kun je de deelnemers in het begin een lootje laten trekken en dat dezelfde nummers bij elkaar gaan zitten. Dit kun je elke spelronde herhalen. Op deze manier leert iedereen elkaar kennen. Bekijk deze blog voor inspiratie voor leuke quiz vragen. Bedenk een leuke prijs voor de winnaar!

4. Bingo/loterij
Een ideaal feest voor jong en oud om de kas eens flink te spekken. Vraag prijzen aan de sponsors van de vereniging. Ja, ook een worst van de lokale supermarkt is een hele mooie prijs. Regel een loslippige dame of praatgrage heer die de boel aan elkaar kan kletsen en uiteraard de nummers kan opnoemen. Laat de verkoop van de lootjes over aan de vrouwen teams en alles in binnen no time uitverkocht. Ga voor een aantal goede rondes, zorg voor pauzes met muziek en maak het niet te lang zodat het leuk blijft.

5. Reünie
Een feestje voor de (meestal) wat oudere mensen. Wanneer de vereniging tientallen jaren bestaat is het leuk om een reünie te organiseren. Hoe leuk is het om weer die trainer van vroeger tegen te komen of je oud-teamgenootje die je al heel lang niet meet gezien hebt. Sprokkel oude foto’s bij elkaar en maak een fototentoonstelling of fotoquiz. Zorg dat je iets hebt waardoor het ijs snel gebroken is en iedereen met elkaar in gesprek gaat. Of vraag even rond voor ideeën voor een geslaagd feest in de voetbalkantine.

6. Sponsorfeest
Om alle sponsors te bedanken voor hun steun aan de club kun je een sponsorfeest organiseren. Zorg voor volop hapjes en drankjes. Een live optreden van artiesten of cabaretier is een leuke aanvulling.

7. Vrijwilligersfeest
Er lopen talloze vrijwilligers rond en ook wordt er thuis heel wat uurtjes besteed aan de vereniging. Denk hierbij aan schoonmaakploegen, scheidsrechters, trainers, leiders, vlaggers, kantinehulpen, de commissies en bestuur, mensen die het materiaal onderhouden en de velden bijhouden etc. Iedere bijdrage wordt enorm op prijs gesteld zodat de contributies laag gehouden kunnen worden. Er is geen mooier bedankje voor hun inzet dan een feestje in de kantine!

8. Ter ere van
Bestaat de club 50 jaar? Of zelfs 75 jaar? Of is er een nieuw clubgebouw gebouwd, een nieuw voetbalveld aangelegd of er is een oud speler 100 jaar geworden. Elk jubileum kan niet zomaar voorbij worden laten gaan en dat is zeker een goede reden voor een feestje.   

9. Kampioensfeest
Het allermooiste feest van je leven die je een keer meegemaakt moet hebben is natuurlijk het kampioensfeest. Het feest begint al met knallende kurken en confetti op het voetbalveld, gaat verder in de kleedkamer met muziek en drankjes, maar het echte feest is natuurlijk in de kantine. Regel sowieso bonnen voor gratis drankjes voor de kampioenen. ‘We are the champions’ van Queen mag niet uit de speakers ontbreken en er moet op de tafels worden gedanst. De kers op de taart is als er ook een platte kar geregeld kan worden die met muziek door het dorp heen rijdt. Het enige wat een beetje nadelig kan zijn is de organisatie hiervan, want meestal weet je pas op de dag zelf of het feest door kan gaan. Maar dat mag de pret niet drukken, het is een feest om nooit te vergeten! Meer weten? Lees dan verder in de blog kampioensfeest organiseren.

10. Gewoon een kantinefeest
Omdat het kan. Wat moet je anders doen op een zaterdag of zondagmiddag? Of heb jij nog meer ideeën voor een feest in de voetbalkantine?