meiden die voetballen op veldje

5 leuke voetbal spelletjes op het veldje

Als er in de buurt waar je woont een voetbal veldje is het leuk om hier met kinderen uit de buurt of je vrienden te spelen. Hier staan 5 leuke voetbal spelletjes die je kunt doen. Dit kan al als je met z´n tweeën bent. Het is super leuk om te doen en je verbetert ook nog eens jouw voetbal skills.

Tienen

Voor dit voetbal spelletje moet je minimaal met z´n drieën zijn. Iedereen heeft 10 punten. Eerst bepaal je samen wie er begint met keepen. Als er niemand wil beginnen met keepen kun je een bod doen om te gaan keepen voor bijvoorbeeld 13 punten. De veldspelers moeten de bal minstens 1 keer door de lucht naar elkaar overspelen om te schieten op goal (ook door de lucht). Wanneer je scoort gaat er een punt af bij de keeper. Een kopbal of hakje telt voor 2 punten.

Een wissel van keeper is er wanneer:

  • De keeper de bal vangt
  • De bal heeft gestuit voordat de keeper de bal raakt
  • De bal de grond raakt buiten het speelveld

Als een speler precies 0 punten heeft, dan heeft diegene verloren. Als er een negatief saldo uitkomt, dan krijgt de speler weer opnieuw 10 punten min de punten die er nog vanaf moeten worden gehaald.

keepster in goal voetbal

Zestienen

Bij zestienen is het de bedoeling om buiten het zestienmeter gebied te scoren. Dus bepaal eerst wie de keeper is. Dit kan bijvoorbeeld door steen, papier schaar. Iedereen heeft 10 punten. Bij de start van het spel neemt de keeper uit en mogen de spelers om de beurt de bal die buiten de zestien meter komt op goal schieten. Dit mag een rollende of stilstaande bal zijn. Als je scoort dan mag je blijven staan. Er gaat bij de keeper 1 punt af.  Als je mist of de keeper heeft de bal, dan moet je keepen. De bal mag al snel uit worden genomen, dus ook als de nieuwe keeper nog niet in de goal staat.

Bij het raken van de paal of lat bestaan verschillende regels, beslis samen wat hiermee wordt gedaan. Gaan er punten bij of af voor de speler? En bepaal ook regels wanneer de bal via de paal of lat naast gaat.

Tenslotte mag je wanneer de keeper een redding maakt en de bal weer terug kaatst naar de speler opnieuw op doel schieten. Ook al is dit binnen het zestien meter gebied. Dit mag maximaal 3 keer. Wie het eerste 0 punten heeft is de verliezer.

Bidon van de goal afschieten

Plaats een bidon of flesje water op de lat en probeer die om de beurt er af te schieten. Bepaal zelf de afstand waarvan geschoten mag worden. De speler krijgt 1 punt als je het flesje er af schiet. Wanneer het flesje er af valt omdat de bal tegen de paal geschoten werd, telt dit niet als punt. Bepaal van te voren bij hoeveel punten iemand de winnaar is.

Schieten en keepen

Dit spel kun je met 2 spelers doen. Je legt verschillende voorwerpen (takjes, pionnen) op schietafstand van de goal. Of gebruik de lijnen van het veldje. De eerste is dichtbij en dan steeds verder. Om de beurt ga je schieten en dan keepen. Wanneer je scoort heb je een punt en wordt de schiet afstand één plek naar achter. Wie het eerst alle ‘levels’ uit heeft gespeeld, die heeft gewonnen.

bal in goal

Wie scoort is keep

Dit voetbalspel is leuk als je maar één goal hebt en met meerdere spelers bent. Dit spel kent weinig bijzondere regels buiten gewoon voetbal. Je speelt partijtje, echter niet met een team maar alleen. En diegene die scoort gaat keepen.

Winnaar of verliezer

Bij alle voetbal spelletjes komt altijd een winnaar of verliezer uit. Bepaal van te voren wat de prijs of opdracht is. Bijvoorbeeld moet de verliezer een dier nadoen op straat of trakteren op een ijsje. De winnaar krijgt een zelfgemaakte medaille of mag de volgende keer kiezen welk spel je gaat doen.

Deze voetbal spelletjes zijn leuk om te doen met mooi weer. En dan is het fijn om in een ANLA outfit te voetballen. Een ANLA voetbaltenue voor meiden zit lekker, ademt en ziet er hip uit. Elke dag lekker spelen en voetballen in een voetbalpakje voor meiden is ideaal.