voetbalveld fun voetbaltraining

9 ideeën voor een fun voetbaltraining

Het einde van het voetbalseizoen is weer in zicht, de wedstrijden zitten er bijna op en de kampioenen zijn al gehuldigd. Het is dan ook leuk om de laatste training niet te serieus te nemen en gezellig het seizoen afsluiten met een fun voetbaltraining. Heb jij al leuke ideeën? Gaan er bij jullie team spelers of trainers weg of komen er juist nieuwe bij? Dan het tijdens de fun training het moment om hun in het zonnetje te zetten. Hieronder staan 9 ideeën om inspiratie op te doen hoe jullie de laatste training in kunnen vullen.

Flesjesvoetbal

Een leuk spel als het warm weer is. Iedereen neemt een lege plastic fles mee en die vul je met water. Iedere speelster zet haar fles op het veld. Het is de bedoeling dat je met de voetbal de flessen van de ander omschiet. Wanneer jouw fles is omgeschoten, ga je eerst de bal halen en daarna mag je pas je fles weer recht zetten. Van wie de fles als eerste leeg is heeft verloren. Hint: de verliezer krijgt een fles water over zich heen.

Bal naar de overkant dribbelen

Met dit spel heb je ieder een bal nodig. Ga met tweetallen tegenover elkaar staan en vorm een lijn. Eén speelster probeert met de bal naar de overkant te dribbelen tussen de speelsters door. Iedereen in de lijn mag proberen om de bal weg te schieten. Wanneer je bal geraakt is, dan ben je af.

Ezelen tijdens een fun voetbaltraining

Hiervoor heb je een stuk muur of wand nodig. Iedere speelster schiet om de beurt met de bal tegen de muur aan, je mag de bal maar één keer raken. De volgorde  van de speelsters blijft hetzelfde. Degene die de muur mist of de bal twee keer raakt krijgt de letter ‘e’. Wie het eerst het woord ‘e-z-e-l’ heeft, die heeft verloren. Verzin een opdracht voor de verliezer! Eén ding is zeker: jij wil de ezel niet zijn!

Voetvolley

Een oud en bekend spelletje, maar het blijft een heel leuk spel. En het kan er hier toch nog fanatiek aan toe gaan. Je hebt wel een volley net nodig en pionnen om het veld te maken. Voor een hele korte uitleg van het spel klik hier.

Voetbal stoelendans

Maak een grote cirkel met pionnen. Leg alle ballen in het midden van de cirkel. Dit moet één bal minder zijn dan het aantal speelsters die meedoen. Alle speelsters lopen in looppas om de cirkel. De coach stopt ineens de muziek, of wanneer je geen muziek hebt, kun je ook ‘GO’ roepen. Op dat moment probeert iedereen een bal te bemachtigen. Wie geen bal heeft, is af.

stoelendans met voetbal

Het fiets spel, gegarandeerd een fun voetbaltraining!

Dit is uitermate geschikt spel voor speelsters of trainers die het team gaan verlaten. Je hebt een oude fiets en een scooter helm nodig. De overige speelsters hebben ieder een bal die ze klaar leggen verder dan de 16 meter lijn. Diegene op de fiets moet rustig voor de goal langs fietsen. Er mag geschoten worden op de persoon en op de fiets zolang diegene voor de goal fietst. Wie schiet er raak?

Partijtje met feest opstelling

Om een feest opstelling te maken schrijf je de naam van iedere speelster op briefjes en doe je in een bak. Je noemt een positie en dan grabbel je een naam uit de bak. Dit doe je totdat de namen op zijn. Je kunt ook korte partijtjes doen zodat je vaker een nieuwe opstelling kan maken. Plezier gegarandeerd!

Boter, kaas en eieren

Wat heb je nodig: 9 pionnen en 2 kleuren hesjes. Maak een veld met 9 vakjes zoals het spel boter, kaas en eieren. Verdeel de groep in 2 teams met ieder een kleur hesje in de hand. De speelsters staan op een bepaalde afstand van het boter, kaas en eieren veld. Vanaf het start sein gaan de eerste 2 een hesje in een vakje leggen. Als ze terug sprinten mag de volgende speelster pas gaan als de eerste weer terug is. Wie heeft er als eerste 3 op een rij heeft, wint. Ook de Oranje Leeuwinnen hebben dit spel gespeeld, klik hier voor het filmpje.

Dit waren 9 leuke ideeën om te doen voor een afsluitende fun voetbaltraining, hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan. Het is ook leuk om er een (tiktok) filmpje van te maken of ook een teamfoto te maken. Heb je ook nog een fun voetbaltoernooi op de planning staan? Klik hier voor tips die je moet weten als je meedoet aan een voetbaltoernooi.