zaalvoetbal is een alternatief voor een voetbaltraining

Alternatief voor voetbaltraining

Wanneer je een alternatief zoekt voor een voetbaltraining is dit vaak nog niet zo lang bekend en moet je last-minute op zoek. Je wil als team graag fit blijven dus een sportieve activiteit is beter dan niks doen.

Training afgelast vanwege weersomstandigheden

Vanwege weersomstandigheden kunnen trainingen worden afgelast. Bij winterweer zoals te veel regen kun je niet op de velden. Als het heeft gevroren of gesneeuwd dan kun je ook niet op het kunstgras. Maar de afgelopen jaren zijn de zomers ook erg heet. Dan branden je voeten van het veld en dan is het te warm om midden op de dag in de zon te sporten.

Wat kun je nog meer doen in plaats van een voetbaltraining?

Hieronder worden 8 activiteiten genoemd als alternatief voor een voetbaltraining die je in de winter en in de zomer kunt doen. Dit zijn zowel binnen- als buiten activiteiten.

  1. Bootcamp

Het grote voordeel van bootcamp dat je dit op veel plaatsen kunt doen en met weinig materiaal al aardig vooruit kan. Er zijn vele bootcamp groepen in je buurt, vraag de bootcamptrainer een keer om een lesje te geven. Desnoods kun je ook altijd zelf iets in elkaar zetten.

  1. Sportzaal huren om te zaalvoetballen

Vaak worden sporthallen beheert door de gemeente. Kijk bij jouw gemeente op de website hoe je een zaal kan huren. Het is wel vaak dat je minimaal een week van te voren moet reserveren en annuleren niet mogelijk is. Tenslotte gaan alle verenigingen voor die elke week een zaal nodig hebben, zoals bij handbal. Een tweede mogelijkheid is om een sportzaal van een middelbare school te huren, die zijn in de avond altijd leeg. Wellicht kun je via via wel aan de juiste contactpersoon hiervoor komen.

  1. Trimbaan in de buurt

Voor deze activiteit heb je licht nodig, dus in de winter kun je dit ´s avonds niet doen. Elke gemeente heeft een trimbaan in het bos. Dit is een parcours door het bos met verschillende oefeningen. Splits de groep op in kleine groepjes zodat je bij een oefening niet te veel stil staat. Wie is het snelste terug zonder smokkelen?

trimbaan als alternatief voor voetbaltraining
Bron: gelderlander.nl
  1. Indoor voetbal

Er zijn er niet zoveel, maar er zijn indoor voetbalvelden met kunstgras. Je kunt deze per uur huren. Neem zelf ballen en hesjes mee en ga lekker een partij spel doen.

  1. Fitness circuit
    Er zijn vele sportscholen in de buurt waar je terecht kan voor een circuit training. Er worden verschillende oefeningen opgesteld in de zaal. Bij elke oefening train je een deel van je lichaam, aan het einde van het circuit heb je heel je lichaam getraind. Is het in de sportschool te druk? Kijk ook naar fysiocentra die een eigen sport gelegenheid erbij hebben.

circuit training fitness

  1. Groepsles in sportschool

Zoek een sportschool in de buurt waar ze groepslessen geven. Spinning, bodypump, bodycombat, bodyattack, Grit training, HIIT training, Xcore, steps, kick fun. Zelfs bodybalance of yoga kan goed zijn om een keer te doen. Kijk wat er beschikbaar is en wat jouw doelen zijn. Alles wat met dansen te maken heeft is niet aan te raden als het een serieuze training moet blijven.

  1. Hardlopen (trailrunning)

Een simpel alternatief voor een voetbaltraining is natuurlijk gewoon hardlopen. Dit kan overal en altijd. Wanneer je in het donker gaat lopen, zorg dan voor een goede zichtbaarheid. Je kunt de tips lezen over hardlopen in de blog conditie opbouwen voor een voetbalwedstrijd.

Aangezien voetballers gewend zijn om op een zachte ondergrond te lopen, is trail running is een goede optie. Trailrunning is rennen door de natuur op onverharde paden. Er worden ook heel het jaar door trailrun events georganiseerd waarbij je kunt kiezen uit verschillende afstanden.

alternatief voetbaltraining trailrun
Bron: trail-running.eu
  1. Mountainbiken

Op MTB routes kun je alle mountainbike routes in Nederland vinden. Zoek een mooie en niet te lange route uit in de buurt. Iedereen heeft natuurlijk wel een mountainbike en helm nodig. Een fietsbroek is aan te raden. Je kent vast wel iemand met een mountainbike die je een keer mag lenen. Je kunt natuurlijk ook altijd een mountainbike huren. Tenslotte zijn er ook mountainbike verenigingen die een les kunnen verzorgen en fietsen verhuren. Dat is wel zo veilig wanneer dit voor iedereen nieuw is.

Dit zijn alle activiteiten die je kunt doen als alternatief van een voetbaltraining. Wist je dat je deze activiteiten ook dan doen in het voetbaltenue van ANLA Sports? Door het ademende stretch materiaal is het shirt en de broek geschikt voor vele sporten. Bekijk de sportkleding sets in onze shop.