Corner verbeteren en corner oefeningen

Wanneer je tijdens een wedstrijd een corner verdiend, is meestal de kans verrassend klein dat je scoort, en de kans verrassend groot dat je een tegendoelpunt krijgt na de corner. Hoe kun je de kansen maximaliseren om uit een hoekschop te scoren en het risico op een tegendoelpunt verminderen? Dit kun trainen met de volgende tips en corner oefeningen. 

3 algemene tips om corners te verbeteren:

  1. Het is misschien verleidelijk om alle aanvallende spelers bij elkaar te zetten in het strafschopgebied, zodat de speler die de corner neemt maar één target heeft om op te schieten. Maar een groep aanvallende spelers zal minstens zoveel verdedigende spelers aantrekken. Dit betekend dat dit kleine gebied makkelijker te verdedigen is. Dus spreek af dat spelers verschillende richtingen in gaan zodra de bal in de lucht is. Bijvoorbeeld 1e paal, 2e paal, 11 meter etc. Hierdoor heeft de verdediging meer gebieden om zich zorgen over te maken, en laat een foutmarge over voor de speler die de hoekschop neemt als de trap niet perfect is.
  2. Probeer te variëren en af te wijken van het normale script van de bal voor de goal schieten. Een manier om dit te doen is om de bal een keer kort te geven aan een speler die vlakbij staat of richting de 16 meter. De teamgenoot kan de bal terug geven aan diegene die de corner heeft genomen. De speler trapt de bal vanuit een andere hoek wat moeilijker is voor de verdediging. Train op minstens 2 variaties die je hieronder ziet. Spreek een teken af die de speler geeft die de corner gaat nemen om welke variatie het gaat.
  3. Laat een speler altijd de keeper bezig houden. Het doel is om in de weg te lopen zodat de keeper geen zicht meer heeft op de bal. Zorg tenslotte dat er altijd een snelle speler in de restverdediging staat om een tegendoelpunt te voorkomen. Ga alleen maar één op één in de restverdediging staan als het om alles of niets gaat.

Hieronder zie je corner oefeningen om doen tijdens de voetbaltraining.

Lange corner 1:
Aanvallers staan horizontaal op de 16 meter. Zodra de bal geschoten wordt, lopen ze naar verschillende gebieden rond het strafschopgebied.
corner lang nemen voetbal

Lange corner 2:
Aanvallers staan verticaal op een rijtje bij de 16 meter. Aanvallers lopen richting de 1e en 2e paal van het strafschopgebied.
corner oefeningen lang trappen waar  lopen

Korte corner 1:
Bal wordt kort terug gekaatst en vervolgens weer richting de punt van de 16 meter gelegd zodat de aanvaller de bal kan voorzetten of zelf op goal kan schieten.
corner kort nemen

Korte corner 2:
Aanvaller die bij de 1e paal staat loopt in en kaatst de bal terug. De voorzet wordt richting de 16 meter gegeven zodat een aanvaller op goal kan schieten. corner oefeningen kort nemen

Lees de blog voetbaltraining oefeningen voor nog 2 andere variaties van corners.