voetbaltenue dames voetbaltoernooi

Dit moet je weten over een voetbaltoernooi

Het einde van de competitie nadert, en dat betekend dat er weer volop voetbaltoernooien georganiseerd worden. Het weer begint ook beter te worden, wat meer uitnodigt om aan een toernooi mee te doen. Wil jij ook aan een voetbaltoernooi meedoen? Hieronder hebben we een aantal punten uitgelegd die je moet weten!

Hoe werkt een voetbaltoernooi?

Er zijn verschillende toernooivormen, zoals alleen voor spelers binnen de club, of ook voor mensen buiten de club zoals familieleden of vrienden. Daarnaast bestaan er toernooien uit de regio, landelijk of zelfs internationaal is ook een optie. Er zijn toernooien alleen gericht op jeugd, alleen op senioren of beide. Vaak worden teams gemengd met mannen en vrouwen, maar het kan ook apart van elkaar.

Het belangrijkste doel van een toernooi is om allemaal met plezier te voetballen. Echter heeft het ene toernooi een wat meer competitief karakter dan het andere. Vooral bij veel toernooien voor senioren is de bar, terras en gezelligheid echt het allerbelangrijkste. Dat er af en toe gevoetbald moet worden is dan het enige sportieve aan die dag. Lekker voetballen en daarna een drankje, of voetbal kijken met een drankje. Tijdens een toernooi kan het allebei.

Wat zijn de regels op een voetbaltoernooi?

De organisatie mag zelf invulling geven aan de regels en voorwaarden. Dus bijvoorbeeld uit hoeveel spelers een team bestaat en hoe lang een wedstrijd duurt. Het ligt er ook aan hoeveel teams er meedoen aan het toernooi, maar gemiddeld speel je eerst 3 wedstrijdjes. Daarna heb je een halve finale (voor de 3e of 4e plaats) en misschien de finale (1e of 2e plaats).

De spelregels van het voetbal zelf kan de organisatie ook zelf bepalen. Denk hierbij aan of je de bal mag ingooien of indribbelen, wel of geen sliding maken en wisselbeleid.

Hoe kom ik aan spelers?

Natuurlijk vraag je eerst iedereen uit je eigen team om mee te doen. Het is leuk en gezellig om ook buiten de competitie met elkaar te voetballen. Mocht niet iedereen mee kunnen of willen doen, dan kun je natuurlijk op zoek gaan naar andere spelers. Gooi een post of verhaal op insta of snapchat en dan heb je zo een team bij elkaar.

meiden voetbaltoernooi

Welk voetbaltenue doen we dan aan?

Heb jij tenues nodig voor een voetbaltoernooi? Dan kunnen we jou zeker verder helpen. Een voetbaltenue voor vrouwen of meiden is trendy en comfortabel. Een set van ANLA Sports is helemaal compleet met shirt, broek en sokken. De stof is ademend en is van stretch, zodat het super fijn zit. Je kunt kiezen uit leuke kleuren en designs. Ga je voor roze of voor groen? Of durf jij de marmerlook aan?  Wanneer je vanaf 3 tenues besteld (bestelwaarde vanaf €149) krijg je maar liefst 30% KORTING! Gebruik de waardebon code ‘toernooi’ in de winkelmand. Maak vandaag nog gebruik van deze super aanbieding en jouw team is helemaal klaar voor het toernooi.

Wat heb je nodig om aan te melden?

Om je aan te melden voor een toernooi heb je het volgende nodig:
– Vaak heb je een leuke naam voor het team nodig, dus samen brainstormen maar.
– Check even of je inschrijfkosten moet betalen.
– Check goed uit hoeveel spelers jouw team moet bestaan (en of er een bepaalde verdeling moet zijn n vrouwen/mannen of dit apart gaat)

Nadat je jouw team hebt aangemeld check je ook even of je een app moet downloaden voor het speelschema of dat dit per email word verstuurd. Het is namelijk wel handig als je weet hoe laat je op welk veld klaar moet staan.
Vergeet niet om een paar dagen van te voren jouw teamgenootjes een reminder te appen om te checken of ze het niet zijn vergeten en of iedereen nog fit is.

Wij wensen jouw heel veel voetbalplezier!