Doorbreek een saaie voetbaltraining

Hoe doorbreek je een saaie voetbaltraining? Na het lezen van deze blog heb je voorlopig geen saaie trainingen meer!
Neem je normale trainingen eens onder de loep. Kom je vaak uit op dezelfde oefeningen? Hoeveel oefeningen doe je op een training? Zijn de spelers nog gemotiveerd? En waarom wel of niet? Kortom; ga de oorzaken na zodat je hier gericht aan kunt werken.

Een sleutel tot succes: variatie

Naast het feit dat de voorgaande vragen tot verschillende oplossingen kunnen leiden, kan in ieder geval variatie bijdragen aan het doorbreken van een saaie voetbaltraining. Maak een mix van verschillende voetbal oefeningen, zoals pass en trap oefeningen, korte sprint oefeningen, voetbalspelletjes. Natuurlijk heeft ieder team bepaalde punten of doelen waar extra op getraind moet worden. Maar die hoeven natuurlijk niet helemaal geschrapt te worden, het gaat om de balans.

Wissel eens af door een andere warming-up te doen. In de blog warming up ideeën zijn variaties te vinden van de basis warming-up. Ook zijn er natuurlijk warming-up spelletjes die je kunt toevoegen.

Duurt het klaar zetten van een oefening lang of ben je lang bezig geweest met een wat moeilijkere oefening? Doorbreek de training met korte voetbalspelletjes. Door korte voetbalspelletjes toe te voegen is iedereen weer even ontspannen maar dan op een actieve manier.

In de blog zo is conditie wel leuk staan oefeningen om een conditietraining niet lang en saai te maken, zoals korte sprintoefeningen en een voetbalparcours.

Bij 5 simpele pass en trap oefeningen is er niet veel uitleg nodig. Voor jou niet en ook niet voor het team. Bij deze oefeningen leer je effectief te passen en de bal te controleren.

Als je het echt niet meer weet

Heb je een keer een kleine groep of is iemand de sleutel voor het materiaal vergeten? Geen nood! In de blog voetbaltrainingen: weinig spelers en weinig materiaal kun je nog steeds een leuke voetbaltraining maken.

Wil je een keertje wat geks doen en de training niet te serieus nemen? Doe dan een van de 9 ideeën voor een fun voetbaltraining. 100% plezier garantie.

Als je het echt niet meer weet, dan ga je toch gewoon iets anders actiefs doen? Dan doorbreek je zeker een saaie voetbaltraining! Er zijn genoeg alternatieven voor een voetbaltraining, we hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.