kampioen worden voetbal vrouwen

Kampioensfeest organiseren

Het voetbalseizoen is nog maar net begonnen, maar om vast in de stemming te komen zetten we vast alle ideeën om een kampioensfeest te organiseren op een rijtje. Nog meer redenen om dit seizoen het kampioenschap binnen te slepen.

Waarom een kampioensfeest?

Het is hard werken om aan de top te komen en het is nog lastiger om daar te blijven. Heel het seizoen moet je blijven trainen en werken voor het beste resultaat. Je zet het team voorop, het doel is om als team het beste resultaat te behalen. Soms kampt het team met veel blessureleed of gebeurt er iets anders waardoor het soms lastig is om sterk te blijven. In weer en wind sta je op het veld met je benen vol blauwe plekken. Als het dan eindelijk lukt om bovenaan te eindigen, is natuurlijk de beloning een feest om nooit te vergeten.

Geplande of spontane kampioensfeesten

Het is mogelijk dat jouw team al zover bovenaan staat dat het in de laatste of laatste twee wedstrijden niet meer mogelijk is om ingehaald te worden. Dit noem je pas relaxed kampioen worden. Dan kun je al het een en ander van te voren organiseren. Maar soms komt het er echt op aan bij de laatste wedstijd. Dit is heel spannend! En dan heb je de kans dat het hele feest niet doorgaat.

champagne op voetbalveld

Kampioensfeest organiseren: hoe doe je dat?

Toeschouwers optrommelen
Maak een mooie flyer op Canva en deel deze met al je contactpersonen en social media. Zet hierop de aankondiging van de kampioenswedstrijd met datum, tijd en locatie. Roep iedereen op om te komen kijken.

Betrek je sponsor erbij
Laat je sponsor weten dat de wedstrijd van het seizoen er aan komt en nodig ze natuurlijk uit. Wie weet kunnen ze nog iets bij dragen aan iets.

Shirtjes laten maken
Het is leuk om na de wedstrijd allemaal dezelfde shirts te hebben en je hebt een leuke herinnering aan de dag.

Champagne & confetti
Na het eind fluitsignaal hoort natuurlijk champagne en confetti. Zorg voor een leuke teamfoto.

Op de kar door de buurt
Het wordt afgeraden in verband met de veiligheid, maar bij veel clubs is het nog de traditie om met de (platte) kar door de buurt te rijden met alle spelers en staf erop.

Feest in de kantine
Lap wat geld bij elkaar om een DJ in te huren voor in de kantine. Laat de DJ jullie favoriete muziek weten zodat er lekker gedanst kan worden. Zorg voor een lap pot zodat je in ieder geval de eerste uren vooruit kunnen. Lees onze blog over kantinefeesten voor nog meer ideeën over feesten in de kantine.

Dj draait muziek in voetbalkantine

Eten en kroegentocht
Het is ook een optie om daarna nog ergens te eten of een kroegentocht te doen in de buurt. Maar dan verlaat je wel de feestlocatie en soms hebben een aantal teamgenoten al zoveel gefeest dat het beter is om te blijven. Of om uiteindelijk naar huis te gaan.

The day after…
Sowieso is het heel belangrijk dat je deze dag vrij bent. Geloof me, je bent niet in staat om te gaan werken. Wat dan een leuke optie is om te gaan lunchen met het team om de onvergetelijke dag nog eens door te nemen en foto’s te delen.