vrouwenvoetbal speelsters

Komend seizoen: alles over vrouwenvoetbal en Eredivisie

In deze blog lees je alle nieuwtjes over komend seizoen bij het vrouwenvoetbal. Wat veranderd er in de vrouwen Eredivisie en wat zijn de opmerkelijke nationale en internationale transfers?

Nieuwe naam Eredivisie

Azerion Vrouwen Eredivisie

Azerion is de nieuwe partner naam van de Vrouwen Eredivisie. Uh Aze watte? Azerion is een tech bedrijf in de media & entertainment business. Volgens Kirsten van de Ven (manager vrouwenvoetbal bij de KNVB) is het een belangrijke samenwerking. Azerion weet miljoenen mensen wereldwijd te bereiken en te verbinden. Ze zetten zich in voor meer aandacht voor het vrouwenvoetbal en ondersteunen samen met de KNVB het ultieme doel: volle stadions bij de Azerion Eredivisie. En dat horen wij natuurlijk graag. Op naar komend seizoen, laat de vrouwenvoetbal eredivisie maar beginnen!
Fortuna Sittard en Telstar zijn nieuwe clubs in de Eredivisie, dat betekend dat het seizoen van ‘22/’23 start met 11 clubs.  Volg deze link voor het competitieprogramma.
FC Groningen heeft aangegeven vanaf 2025 de Eredivisie in willen en speelsters voor de Oranje Leeuwinnen op te gaan leiden. Laten er nog meer clubs volgen!

Transfers binnen de Eredivisie

Kika van Es bij PSV

Kika van Es speelt volgend seizoen voor PSV. Terug naar waar haar droom om profvoetbalster te worden ooit begon. Na 50 wedstrijden voor FC Twente te hebben gespeeld vond ze het tijd om weer naar Brabant te gaan.

Samantha van Diemen bij Fortuna Sittard

Samantha van Diemen vertrekt bij Feyenoord en gaat naar Fortuna Sittard. Ze had zelf besloten om haar aflopende contract niet te verlengen en haar voetbalcarrière ergens anders voort te zetten. Laat Fortuna Sittard nu de gelukkige club zijn.

Joelle Smits bij PSV

Joëlle Smits keert terug naar PSV. Na 1 jaar bij VFL Wolfsburg keert de 22-jarige Joëlle terug naar haar oude vertrouwde club. Met 52 goals de topscorer van PSV heeft een 3 jarig contract getekend.
Ze heeft 1 seizoen bij Wolfsburg gespeeld, maar daar mistte ze het wedstrijdritme zoals bij PSV. Zoals ze zelf zegt: ‘ik ben er nog niet klaar!’

Stefanie van der Gragt stopt bij Ajax

Stefanie van der Gragt heeft Ajax verlaten. Volgens Ajax was het een gezamenlijk besluit om het aflopende contract niet te verlengen. Het was voor Stefanie helaas niet het einde waar ze op hoopte. Het is niet bekend of ze haar voetbalcarrière voortzet, en zo ja, bij welke club. Gelukkig kan ze zich eerst richten op het EK waar ze als basis opgesteld staat.

Shanice van de Sanden stopt bij Wolfsburg

Shanice van de Sanden speelde afgelopen seizoen haar laatste wedstrijd voor VFL Wolfsburg.
Ook is ze teleurgesteld dat ze niet is geselecteerd voor het Nederlands Elftal voor het EK. Maar zoals ze zelf zegt op haar insta: ‘Head up, work hard and keep believing.’ En mocht ze toch gaan voor #lifeafterfootball, ze heeft een grote achterban op insta en een gevoel voor mode. Dus ze komt er wel. Edit: 16 juli heeft Shanice op haar insta account bekend gemaakt dat ze gaat spelen bij Liverpool.

Van deze talenten gaan we nog meer zien komend seizoen bij het vrouwenvoetbal

Ashleigh Weerden bij Ajax

Ashleigh Weerden gaat van Montpellier HSC naar Ajax. De 23-jarige buitenspeler tekent een contract voor twee seizoenen. De geboren Amsterdammer is blij dat ze een Ajacied mag zijn. 

Marit Auee bij FC Twente

Marit Auée stapt over naar FC Twente. Ze heeft een hangtekening gezet onder een tweejarig contract bij de club. De 20-jarige international komt over van PEC Zwolle.

Internationale transfers

Jill Bayings naar Bayer Leverkussen

Jill Bayings mag zich komend seizoen speelster van Bayer Leverkusen noemen. De international van Oranje maakt de overstap van SGS Essen.

Jolina Amani naar SC Braga

ADO Den Haag neemt afscheid van de 22-jarige Jolina Amani. De aanvalster gaat aan de slag bij het Portugese SC Braga.

Lieke Martens gaat naar PSG

Lieke Martens gaat naar Paris Saint-Germain. Ze heeft een contract getekend voor 3 jaar bij de club uit Parijs.
Martens kampte de afgelopen jaren bij FC Barcelona regelmatig met blessures, maar liet eenmaal fit regelmatig haar grote klasse zien als doelgerichte linksbuiten. Ze speelde vanaf 2017 bij Barcelona om haar droom waar te maken. Vorige maand gingen er verhalen dat Martens aan Barcelona had verzocht om een club in Catalonië te vinden voor haar vriend Benjamin Van Leer, maar tot zover is het dus niet gekomen.  In Parijs ligt nu haar nieuwe uitdaging. Volgens haar heeft de ploeg enorm veel talent en kan daar iets moois groeien. En niet onbelangrijk; haar salaris is verdubbeld van 250.000 per jaar naar 500.000. Daar zouden wij het ook wel voor doen.