Blog korte voetbalspelletjes op de training

Korte voetbalspelletjes op de training

Na een serieuze of wat moeilijke oefening is het fijn om de training even te doorbreken met een kort voetbalspelletje. Een kort voetbalspelletje is ook geschikt voor na de warming up om even in het spel te komen of als er nog een oefening klaar gezet moet worden. Geen inspiratie? Geen probleem, we hebben hieronder er een paar korte voetbalspelletjes op de training op een rijtje gezet.

  1. Koppen in een rijtje (duur: 10 minuten)

Ga met 4 spelers in een rij achter elkaar staan. De eerste gooit de bal naar de 2e, die kopt hem door naar de 3e en dan weer naar de 4e. De hele rij heen en terug koppen levert een punt op.

meisje kopt bal

  1. Reactie spel (duur: 5 minuten)

Ga met tweetallen tegenover elkaar staan met een korte afstand en een lage pion in het midden. Je kunt ook een bal op de pion leggen. Vervolgens roept de trainer commando’s, zoals: handen op knieën, handen op hoofd, raak tenen aan, handen op rug, handen op schouders etc. Bij ‘ja’ probeer je de pion of bal te pakken. Doe dit 5 keer, wie de meeste punten heeft wint het spel. 

voetbal reactiespel

  1. Hooghouden naar de overkant (duur: 10 minuten)

Met tweetallen start je bij de lijn. De bedoeling is om de bal hoog te houden en ondertussen samen naar de overkant te komen, dus één speler loopt achteruit. Mocht dit lastig zijn, dan mag de bal één keer tussendoor stuiteren.

  1. 1 tegen 1 duel naar de goal (duur: 10 minuten)

De speelsters gaan in een rij van tweetallen staan rond de middellijn. Wanneer de trainer de bal schiet begint het duel. Wie er scoort wint het duel.

1 tegen 1 duel naar de goal voetbal

  1. Boter, kaas en eieren (duur: 10 minuten)

Zoals al beschreven in de blog voor een fun voetbaltraining.

  1. Reactie spel met kleuren (duur: 5 minuten)

Maak een vierkant en plaats op iedere lijn 2 pionnen van één kleur. Twee spelers lopen naar het midden, als ze daar zijn dan roept de trainer een kleur. Vervolgens sprinten ze naar die pion. Wie als eerste is, wint het spel.

korte voetbalspelletje reactiespel