blog meest rare voetbalshirts allertijden

Dit zijn de 7 meest rare voetbalshirts allertijden

Een nieuw voetbalshirt kopen we maar al te graag. Een tenue van jouw favoriete team of land is vaak populair. Er bestaan inmiddels zoveel voetbalshirts dat ontwerpers in de meest vreemde bochten wringen om maar uniek te blijven. Want ieder seizoen wil een voetbalclub weer met iets nieuws komen.

Hier hebben we op een rijtje de 7 meest rare voetbalshirts allertijden waar ook echt (je gelooft het bijna niet) in gevoetbald is.

  1. CD Palencia thuis tenue 2016-2017 (Spanje)

Stipt op 1 staat dit tenue waarop een menselijk lichaam te zien is uit een medisch boek van school. Echt waar, wie verzint dit? Nou, ene Juan Francisco heeft dit ontworpen om aan te tonen dat de spelers bereid zijn om hun ‘huid’ op te offeren voor de winst. We vragen ons nog steeds af hoe hij dit door de procedure heeft gekregen.

voetbalshirts menselijk lichaam

  1. AFC Bedale 2018-2019 (Engeland)

Deze Engelse ploeg heeft van 2017 tot 2019 worst gerelateerde tenues gehad. Hun sponsor, het vleesmerk Heck wilde bereiken dat mensen over het tenue gingen praten. Nou dat is denk ik wel gelukt.

voetbalshirts worst

  1. Colorado Caribous 1978 (Amerika)

Kijken we nu naar een carnavals act? Of naar een hele slechte film poster over cowboys? Nee dit was lang geleden het thuistenue van een Amerikaanse voetbalclub dat slechts één seizoen in het NASL (Noord-Amerikaanse Soccer Leage) speelde. De kwastjes die over de borst en rug liep deed me gelijk denken aan de paardenranch.

voetbalshirts cowboy

  1. Atletic Bilboa 2004-3005 (Spanje)

Je vraagt je vast of dit aderen zijn die door een lichaam lopen of dit een close-up is van koraal uit de oceaan? Nope, dit tenue is ontworpen door de kunstenaar Dario Urzay die geïnspireerd werd door het wereldberoemde Guggenheim museum in  Bilbao. Ons advies: laat kunst buiten de voetbalwereld.

voetbalshirts aderen

  1. Hull City 1992 (Engeland)

In 1992 ging het team van Hull City voor een tijgerprintje. Die waren echt ver vooruit op de mode met die dierenprints die je tegenwoordig overal ziet. Maar om het nu als print op voetbalshirts te drukken: nou nee.

voetbalshirt tijgerprint

  1. Kameroen (2002 en 2004)

Kameroen heeft met het internationaal tenue maar liefst 2 misdaden begaan. De eerste was in 2002, toen ze besloten om mouwloze basketbalshirts te dragen. Het ontwerp werd verboden voor het WK in 2002. Twee jaar later, in 2004, kwamen ze met een onesie. Dus het shirt was aan de broek vast genaaid. En dit werd ook opnieuw verboden. De kleding eisen van de FIFA zijn ook zó lastig: een T-shirt en een korte broek.

voetbalshirts hemd kameroen

  1. Heerenveen 2016 (Nederland)

In 2016 heeft de Britse BBC het tenue van Heerenveen uitgeroepen tot een van de lelijkste ooit. In het bericht op hun site staat dat het shirt zo in Alice in Wonderland kan. Fans van Heerenveen konden hier gelukkig wel om lachen. Zeg eerlijk, als je het lijstje hierboven ziet dan valt dit toch wel mee toch?

voetbalshirt heerenveen

Zoek je nog een voetbaltenue of wil je een voetbalshirt kopen waar je wel in gezien wil worden? Kijk dan eens in onze webshop en scoor een nieuwe outfit.