Wat vind jij belangrijk aan een voetbaltenue

Wat vind jij belangrijk aan een voetbaltenue?

Over de wereld spelen meer dan 29 miljoen meiden en vrouwen voetbal. Daarmee is het de meest populaire sport voor meiden en vrouwen ter wereld. In Nederland staan elke week meer dan 150.000 meiden en vrouwen op een voetbalveld. Vraag jij je ook af waarom we dan nog steeds in een voetbaltenue voor mannen of jongens lopen?

Een herkenbaar probleem…

In het boek “Van Nieuw Bergen naar Oranje” verteld Lieke Martens hier ook over. Ze werd voor het eerst geselecteerd in het jaar 2000. Ze kan zich herinneren dat ze in een blauw-geel voetbaltenue dat zo ontzettend groot was dat ze er bijna in verzoop. Wat ze ook is bij gebleven is in 2006 bij Oranje onder de 15 tegen België, is de grootte van de shirtjes. Er was die periode maar één maat, niet getailleerd en het voelde als een tent. Het shirt was zelfs zo groot dat het bij haar over de knieën kwam. Klinkt dit voor jou ook zo herkenbaar?

Volgens Lieke maakt juist kleding het veel aantrekkelijker om naar voetbal te kijken. Daarom is ze blij dat ze inmiddels niet meer speelt in kleding die bestemd is voor jongens, zoals vroeger de normaalste zaak van de wereld was. Voetbal is voor haar het belangrijkst. Maar voor de uitstraling van de sport is het minstens zo belangrijk dat we er vrouwelijk uitzien. Daar begint het toch mee. En daar zijn wij van Anla Sports het nou helemaal mee eens. Wat vind jij belangrijk aan een voetbaltenue? Moet het lekker zitten, hoe die er uit ziet, het materiaal?

Wat vind jij belangrijk aan een voetbaltenue

Wij van Anla Sports vinden dat iedereen, alle vrouwen en meiden, moet kunnen stralen op het voetbalveld. Dit is niet alleen bedoeld voor profvoetballers, maar ook voor jou. Dus kijk snel in onze webshop en kijk welke set het beste bij jou past!