evenementen oranje leeuwinnen

Welke evenementen komen er aan voor de Oranje Leeuwinnen?

Door corona werd er van alles verschoven en daardoor raakten wij even de kluts kwijt. Bij jou ook? Hieronder worden alle aankomende evenementen van de Oranje Leeuwinnen besproken. Dus pak je agenda erbij en schrijf even mee.

Olympische Spelen

De Olympische Spelen waren eigenlijk al in 2020, maar door het coronavirus is dit uitgesteld naar 21 juli 2021. De Spelen worden gehouden in Tokio (Japan). Het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen begint op woensdag 21 juli en eindigt met de finale op vrijdag 6 augustus. Aan dit toernooi doen 12 landen mee.

De groepswedstrijden zijn als volgt:
21 juli 13.00 Zambia – Nederland
24 juli 13.00 Nederland – Brazilië
27 juli 13.30 Nederland – China
Dit zijn allemaal Nederlandse tijden (in Tokio is het 7 uur later).

Inmiddels zijn de Oranje Leeuwinnen al gearriveerd in Tokio. En wat denk jij, maakt Nederland een kans om dit toernooi te winnen? En wie is jouw favoriete speelster?

evenementen oranje leeuwinnen

EK 2022

Het EK zou eigenlijk in 2021 plaats vinden, maar doordat de mannen een jaar waren opgeschoven, waren de vrouwen de moeilijkste niet en schoven ook een jaar door naar 2022. Het toernooi wordt nu gehouden van woensdag 6 t/m 31 juli 2022 in Engeland.

De laatste editie werd gewonnen door Nederland! Dus aan onze Oranje Leeuwinnen de taak om deze mooie titel te verdedigen. Naast Engeland als gastland zijn er 15 plaatsen te vergeven. Er doen dit jaar een record aantal landen mee aan de kwalificatie voor het EK Vrouwen, namelijk 47!

Nederland heeft de kwalificatie geweldig afgesloten en heeft alle 10 de wedstrijden gewonnen, dus die plaatsing voor het EK hebben ze al binnen. Bekijk hier het speelschema. Het is nog niet bekend of er toeschouwers worden toegelaten bij de wedstrijden. Het zou mooi zijn als dit in 2022 wel weer kan!

WK 2023

Het WK voetbal voor vrouwen wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland.  In 2019 werd de VS voor de vierde keer kampioen nadat ze Nederland met 2-0 in de finale hadden verslagen. De FIFA heeft het deelnemersveld uitgebreid; aan het WK in 2023 doen maar liefst 32 landen mee. In 2019 waren dat er nog maar 24.

Nederland speelt in de kwalificatiereeks alleen tegen landen die zich nog niet eerder voor het WK wisten te plaatsen. Ze moeten namelijk tegen IJsland, Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus. Het Nederlands Vrouwenelftal start de kwalificatiereeks na de zomer met een thuiswedstrijd op 17 september 2021 tegen Tsjechië. De negen groepswinnaars plaatsen zich direct voor het wereldkampioenschap. De negen nummers 2 via play-offs in oktober 2022 moeten gaan uitmaken wie er door mag gaan naar het WK. De finale zal in 2023 in Sydney gespeeld worden. 

Zelf een Oranje Leeuwin worden?

Volg je het Nederlandse Vrouwen elftal op de voet en is het jouw droom om zelf later ook een Oranje Leeuwin te worden? Lees dan deze blog hierover.